Η Τράπεζα Πειραιώς ανοίγει το δρόμο στους νέους αγρότες

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη 12ηAgroThessaly, την Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία που διοργάνωσε στη Λάρισα, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, ο Δήμος της πόλης και η ΔΕΘ – Helexpo.

Στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Tα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη του τομέα Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς ενημέρωσαν το κοινό για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε αγρότες και κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις του κλάδου, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, για τα ειδικά προγράμματα και τις δυνατότητες υποστήριξης στο σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής.

Στο πλαίσιο της AgroThessaly, η Τράπεζα Πειραιώς, παρουσίασε σε νέους αγρότες τη δέσμη ενεργειών και πρωτοβουλιών υποστήριξής τους. Κεντρικός στόχος είναι η χρηματοδότηση να αποτελέσει μοχλό επίλυσης δομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νέοι παραγωγοί. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας Πειραιώς, για τους νέους αγρότες είναι:

  • Η διευκόλυνση της έναρξης παραγωγικής δραστηριότητας, μέσω πρόσβασης σε ρευστότητα, που προσφέρεται με την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
  • Η μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω του Ανοικτού Δανείου Αγροτών και της Κάρτας Συμβολαιακής, για την αγορά εφοδίων με τιμές τοις μετρητοίς.
  • Η απόκτηση καλλιεργήσιμης γης και η αύξηση του μεγέθους των εκμεταλλεύσεων, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους, μέσω εξειδικευμένου δανείου για αγορά γης, το οποίο -εφόσον οι νέοι αγρότες είναι ηλικίας έως 40 ετών- μπορούν να το λάβουν με επιδότηση επιτοκίου έως και 100%.
  • Η ταχεία αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων προβλημάτων στη λειτουργία των εκμεταλλεύσεών τους, όπως πιθανές επισκευές γεωργικού εξοπλισμού, αγορά ελαστικών, κ.λπ., μέσω του προγράμματος Μικρο-χρηματοδότησης.
  • Η στήριξη για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων στο πλαίσιο του Μέτρου 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για τα «Σχέδια Βελτίωσης», μέσω ενός ολοκληρωμένου πακέτου λύσεων, που περιλαμβάνει το επενδυτικό δάνειο, αλλά και επιπλέον δυνατότητες, όπως η εγγυητική επιστολή και το δάνειο έναντι επιχορήγησης, για τη συνολική κάλυψη των αναγκών των νέων γεωργών. Παράλληλα, η Τράπεζα, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους των νέων αγροτών, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία ευρωπαϊκών ταμείων, καθώς και αυτών που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Η απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού για τη δημιουργία μιας σύγχρονης εκμετάλλευσης, μέσω του εξειδικευμένου χρηματοδοτικού προγράμματος «Νέοι και Νεοεισερχόμενοι Αγρότες». Επιπλέον προσφέρει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και σημαντικά πλεονεκτήματα, για την αγορά τρακτέρ και παρελκομένων, μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών του κλάδου.
  • Η ποιοτική εξυπηρέτηση μέσω του δικτύου της Τράπεζας, που έχει τη μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά στη χώρα και βρίσκεται δίπλα σε κάθε αγρότη.
  • Η δυνατότητα ενημέρωσης για τις τρέχουσες δυνατότητες και ευκαιρίες, που προκύπτουν από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά επιχορηγούμενα προγράμματα, μέσω εξειδικευμένων στελεχών της Τράπεζας σε επιλεγμένα καταστήματα κάθε περιοχής, που διαθέτουν την τεχνογνωσία, για να προσφέρουν υποστήριξη στην επιτυχή υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών των νέων αγροτών.
  • Η προσφορά ενημέρωσης, για τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα, τόσο μέσω της περιοδικής έκδοσης «ΕΠΙ ΓΗΣ», αλλά και μέσω της πρωτοποριακής πύλης διαδικτυακής ενημέρωσης www.360funding.gr της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία οι νέοι παραγωγοί μπορούν να έχουν δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, που είναι διαθέσιμες για κάθε δραστηριότητα.
  • Η πρόσβαση σε χρηστικά εκπαιδευτικά προγράμματα αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσω της θυγατρικής της Τράπεζας, το «Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη».
  • Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των κινδύνων, μέσω του προγράμματος «Ασφαλής Αγροτική Παραγωγή», μιας ολοκληρωμένης πρότασης ασφαλιστικών προϊόντων, απόλυτα προσαρμοσμένης σε κάθε ανάγκη του σύγχρονου αγρότη.
  • Η προσφορά της καλύτερης τραπεζικής εμπειρίας, μέσω των βραβευμένων ψηφιακών δικτύων της Τράπεζας, που παρέχουν στους νέους αγρότες ένα σύγχρονο υψηλής ασφάλειας περιβάλλον λειτουργίας, που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτουν.

Οι νέοι αγρότες μπορούν να αφήσουν ένα δημιουργικό και αειφόρο αποτύπωμα στον αγροτικό τομέα και στις αγροτικές περιοχές τα χρόνια που έρχονται. «Με το βλέμμα στο αύριο της ελληνικής γεωργίας και της εθνικής οικονομίας, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στους νέους παραγωγούς, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη, για την ανάπτυξη της καινοτομίας και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα», όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα.