“Ανοίγουν” οι θυρίδες για χρέη προς Εφορία και Ταμεία

Αυτόματο άνοιγμα των θυρίδων για οφειλές προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την real news, για το άνοιγμα των θυρίδων έχει ζητηθεί ήδη σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν νομικά εμπόδια που μπορεί να δυσκολεύουν ή να κάνουν απαγορευτικούς τους σχεδιασμούς που στόχο έχουν να βάλουν εμπόδια σε όσους οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους, όμως δεν το κάνουν, κρατώντας χρήματα και άλλα τιμαλφή σε θυρίδες.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι η σχετική γνωμοδότηση προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές ύψος της οφειλής πάνω από την οποία θα γίνεται το άνοιγμα του λογαριασμού άμεσα, σε συνεργασία με τις τράπεζες και χωρίς άλλη μεσολάβηση, καθώς δε θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα.

Το άνοιγμα της θυρίδας μπορεί να γίνεται στα πρότυπα του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου που εκδίδεται απροειδοποίητα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς.