Ανοιξιάτικο ποδαρικό κάνει ο Μάρτιος

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για την Παρασκευή, 1 Μαρτίου. Περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια τοπικά με ένταση 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Στα νότια θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν νοτιάδες, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το
μεσημέρι και μετά. Το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νότιο Ιόνιο και Πελοπόννησο και το βράδυ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και κατά τόπους στη Κρήτη. Βελτίωση βαθμιαία αναμένεται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα νότια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα κεντρικά και βόρεια θα φυσούν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν, φθάνοντας έως τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και την νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν, ενώ την νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.