Ο καιρός της Τσικνοπέμπτης

Για την Πέμπτη, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, όμως βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, όμως βαθμιαία θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα νότια θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.