Στην επόμενη φάση το 1ο ΓΕΛ σε σχολικό πρωτάθλημα

Το 1ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα στο 1ο και στο 2ο ΓΕΛ με σκορ 36 – 30, σε ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα» με τις δυο ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους παιδιά που έχουν τα φόντα να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και το απέδειξαν σε ένα παιχνίδι ποιοτικό με εναλλαγές του σκορ και ωραίες φάσεις που ευχαριστήθηκαν οι συμμαθητές τους που έδωσαν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο των Φαρσάλων.

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι δυο ομάδες κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» σκοραρίσματος με το 2ο να είναι μπροστά με σκορ 7 – 6. Στο δεύτερο οκτάλεπτο το πρώτο κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 17 – 15.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι παίκτες του πρώτου Λυκείου όντας απόλυτα συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να πάρουν «αέρα» έξι πόντων (25 – 19). Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, όμως το 1ο ΓΕΛ κατάφερε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση με σκορ 36 – 30.