Ο καιρός της Τρίτης

Για την Τρίτη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται βελτιωμένος καιρός, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά, όμως βαθμιαία ο ουρανός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους -5 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που την νύχτα θα αυξηθούν. Θα φυσούν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με ένταση 5-6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Εύβοιας. Γρήγορα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με μικρή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 7 με 8 μποφόρ, από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα νότια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 βαθμό έως 10 βαθμούς και στα νότια από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη, στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.