Με συνδρομή της Π.Υ. Μουζακίου απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα τη νύχτα από την περιοχή του Τυμπάνου

Νυχτερινή περιπέτεια για τέσσερα άτομα στην περιοχή του Τυμπάνου στην Αργιθέα με την Π.Υ. Μουζακίου να επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net τρεις ενήλικες και ένας ανήλικος από τη γειτονική Λαμία προσπάθησαν να μετακινηθούν αργά τη νύχτα (περί τις 3 π.μ.) με το Ι.Χ αυτοκινητό τους ωστόσο κόλλησαν από τον παγετό και “μαζέματα” χιονιού στην περιοχή του Τυμπάνου (στα 1600μ.) και έχοντας ως τελικό προορισμό τους την Άρτα.

Οι ίδιοι ωστόσο βλέποντας τη δυσκολία της κατάστασης έπραξαν ορθά, καλώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου που έσπευσε στο σημείο με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες δίνοντας τέλος στην περιπέτειά τους περί τις 5 π.μ.

Η περιοχή με τέτοιες συνθήκες (χιόνια, παγετό και άνεμο) γενικά τις νυχτερινές ώρες είναι απάτητη καθώς ο άνεμος λόγω των μεγάλων κλίσεων του εδάφους δημιουργεί μαζέματα του χιονιού σε σημεία του δρόμου με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η κίνηση. Όπως βλέπεπε και στις πρωινές φώτο που μας έστειλε επαγγελματίας οδηγός ΤΑΞΙ ο δρόμος είχε γεμίσει με χιόνι ύψους 3 μέτρων και χρειάστηκε να έρθει στο σημείο εκχιονιστικό μηχάνημα για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία εκ νέου.

Πηγή: karditsalive.net