«Αιμοδοσία, Μεταμόσχευση μυελού των οστών και Εθελοντισμός»

Tο 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας & Τμήμα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργάνωσε, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ημερίδα με θέμα: «Αιμοδοσία, Μεταμόσχευση μυελού των οστών και Εθελοντισμός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Οι μαθητές, που αποτελούν τους εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες και δωρητές μυελού των οστών, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της λήψης αίματος ή μυελού των οστών και κατανόησαν την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας (αφού το αίμα είναι αναντικατάστατο) αλλά και της δωρεάς μυελού των οστών για μεταμόσχευση.

 

Τονίστηκε ότι η δωρεά αίματος ή μυελού των οστών είναι δώρο ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, το πολυτιμότερο δώρο. Υπεύθυνη συντονισμού της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός Κουτσοπούλου Φωτεινή με την αρωγή της εκπαιδευτικού Μαγαλιού Ελένης , σε συνεργασία με Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πανεπιστημιακού  Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας & Τμήμα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Υπεύθυνες συντονισμού: Κυριάκου Δέσποινα, Μαλίτα Αικατερίνη, Τσιγάρα Σταυρούλα).

Την παρουσίαση των δράσεων από πλευράς Δήμου Φαρσάλων στον τομέα της Υγείας,πραγματοποίησε η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου και από πλευράς Αιμοδοτικού η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων κ. Σούλα Λούκουτου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και μαθητών.