Χαρακόπουλος: Το δημογραφικό δεν είναι ζήτημα μόνο επιδομάτων!

Σε ενημέρωση για τις εργασίες και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό προέβη ο Αντιπρόεδρός της, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την εκδήλωση βράβευσης των νέων πολύτεκνων μητέρων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εξηγώντας ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση. Κι αν ακόμη είχαμε την οικονομική ευρωστία να μοιράζουμε αφειδώς επιδόματα, δεν είναι βέβαιο ότι θα λύναμε το πρόβλημα. Αν ήταν μόνο οικονομικό το ζήτημα, η Γερμανία, που είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, δεν θα είχε οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Είναι ζήτημα, πρωτίστως, αξιών και προτύπων ζωής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε τα μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών που προτίθεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη αναστροφής της φυγής νέων στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας.

Καταλήγοντας συνεχάρη «τις πολύτεκνες οικογένειες -και ιδιαίτερα τις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ανατροφής των παιδιών- γιατί αν και στα χρόνια της κρίσης εσείς βιώσατε πιο έντονα τις συνέπειές της σταθήκατε όρθιοι. Εύχομαι, λοιπόν, τώρα που ως κοινωνία και πολιτεία συνειδητοποιήσαμε το πραγματικό μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος -κάτι που δεν ήταν αυτονόητο για όλους- να ακολουθηθούν με συνέπεια σε βάθος χρόνου μέτρα και πολιτικές που θα αναστρέψουν τη δημογραφική μας συρρίκνωση».

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς και ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Νίκος Καλτσάς.