Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι σε Τρίκαλα και Πήλιο

Μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας “Ωκεανίς” που σαρώνει την χώρα προκαλώντας προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις των πολιτών, οι εικόνες που μας χαρίζει είναι μαγικές.

Στο νομό Τρικάλων το έχει στρώσει μέσα στην πόλη, ενώ στα ορεινά το ύψος του χιονιού έχει φτάσει το μέχρι και ενάμιση μέτρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, επεσήμανε ότι σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην προσπάθεια επιχειρούν 44 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων. Το εθνικό οδικό δίκτυο σύμφωνα με τον ίδιο είναι ανοιχτό και δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών. Στο Περτούλι το ύψος του χιονιού έφτασε το ένα μέτρο.

Την ίδια και στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο. Η κακοκαιρία έκανε αισθητό το πέρασμά της στο βουνό των Κενταύρων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Το ύψος του χιονιού στη Ζαγορά ξεπερνά το μισό μέτρο, όμως η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου διεξάγεται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.