Μπαργιώτας από την Αγιά: «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι σήμερα ο μόνος εκφραστής της κεντροαριστεράς»

Σχολιάζοντας την μάταιη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μπαργιώτας στη συγκέντρωση στην Αγιά «Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι επιθέσεις ενάντια στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα γίνονται όλο και πιο βίαιες. Με μεθόδους Μαδούρο, η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί. Πρωθυπουργός σε απόγνωση, μπροστά στην ήττα! Έχει φτάσει στο σημείο να κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, όπως ο κ. Μωραΐτης και ο κ. Τόλκας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλώσει και να λεηλατήσει το χώρο της δημοκρατικής παράταξης, για να μπορέσει να επιβιώσει, τώρα που σώνονται τα ψέματα και οι κωλοτούμπες, τώρα που κρέμεται από μια «γκαζόζα». Θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα να κάνει αυτό που έκανε και την περίοδο 2011-2014. Συκοφαντώντας και ρίχνοντας λάσπη, εκμαυλίζοντας στελέχη και εξαγοράζοντας «συνεργάτες» προσπαθεί να εξαφανίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. και τη δημοκρατική παράταξη, να μείνει ο μόνος κληρονόμος ενός πολιτικού χώρου που από το 1989 τον μίσησε και τον πολέμησε παρόλο που ωφελήθηκε από αυτόν. Ο κ. Πολάκης έδωσε το στίγμα. Πρέπει να βάλουμε μερικούς φυλακή, για να πάρουμε την εξουσία. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Παρά τα προβλήματα, χάρη στην ενότητα της βάσης, χάρη σε όλους εσάς που παραμένετε σταθεροί και αταλάντευτοι, το ΚΙΝ.ΑΛ. σήμερα είναι αδιαφιλονίκητα ο μόνος εκφραστής της κεντροαριστεράς. Δεν υπάρχει χώρος για διασπαστικές κινήσεις, δεν χωράνε άλλα κόμματα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάθε λαϊκίστικη κυβέρνηση, είναι εχθρός των μεταρρυθμίσεων, εχθρός των συγκλίσεων και των συναινέσεων. Αυτή εδώ είναι μία αντί-μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, σε μία περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές. Η χώρα χρειάζεται προοδευτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλαγές στο Δημόσιο, αλλαγές στην εκπαίδευση, στη δημόσια υγεία, στην αγροτική πολιτική. Και αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση για το ΚΙΝ.ΑΛ. Να ξαναρχίσει τις αλλαγές από εκεί που της άφησε, να γίνει ο καταλύτης μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ υπήρξε πάντα το κόμμα της αλλαγής. Το κόμμα της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού. Το κόμμα που πήρε την Ελλάδα φτωχή και ξεχασμένη και την παρέδωσε το 2004 στην 28 θέση στον κόσμο, στον πυρήνα της Ευρώπης στο ευρώ. Στο ΚΙΝ.ΑΛ. έχουμε κάνει την προεργασία. Το πρόγραμμα Ελλάδα έχει καταρτισθεί με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και τις τοπικές δυνατότατες. Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν στηριχτεί ο  κόσμος στην επαρχία, αν δεν στηριχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

Τέλος, σχολίασε το επερχόμενο Συνέδριο «Ξέρω πως πολλοί πιστεύετε στην παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μήτρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αποτέλεσε και θα αποτελεί τη βάση, τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Πέρα από σύμβολα και ονόματα μεγαλύτερη ακόμα σημασία έχουν οι αρχές, οι αξίες, οι ιδέες και το έργο της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ που είναι πάντα εδώ και αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη και στη νέα εποχή. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα του μετασχηματισμού του ΚΙΝ.ΑΛ. σε ένα πραγματικό κόμμα με εκλεγμένα όργανα και πραγματικά γνήσια δημοκρατικές διαδικασίες. Ενιαίο, πολυτασικό, δημοκρατικό κόμμα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε. Όχι για να πάρουμε ρεβάνς, για να δικαιωθούμε, αλλά επειδή το χρειάζεται η πατρίδα. Χρειάζεται την παρουσία ενός στιβαρού, κεντροαριστερού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το πολιτικό μας σύστημα».