Στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε Υπέρεια και Πυργάκια Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αντιπλημμυρικά έργα στις κοίτες του Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του αναδόχου, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης η κατασκευή αντιπλημμυρικών στην Υπέρεια και τα Πυργάκια συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Οι τελευταίες έκτακτες καιρικές καταστάσεις δημιούργησαν προβλήματα στον ποταμό Ενιπέα και συγκεκριμένα στις περιοχές της Υπέρειας και στα Πυργάκια, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν. Μέσω του έργου αυτού συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ αποτρέπουμε τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας. Τα έργα αυτά υλοποιούνται μέσω της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και σκοπό έχουν την ασφάλεια των πολιτών».

Στοιχεία έργου

Το συγκεκριμένο έργο αφορά εργασίες  για την προστασία τμημάτων της κοίτης του Ενιπέα ποταμού και των συμβαλλομένων σε αυτόν υδατορεμάτων σε σποραδικές θέσεις. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση τμημάτων του δεξιού και αριστερού αναχώματος εντός της ευρείας κοίτης του. Οι εν λόγω εργασίες αφορούν τμήματα του Ενιπέα ποταμού στις περιοχές του Δ.Δ. Υπέρειας και Δ.Δ. Πυργακίου του Δήμου Φαρσάλων.  

Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:

  • Καθαρισμός της βαθείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις
  • Προστασία πρανών βαθείας κοίτης
  • Συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων