Ενεργειακές κοινότητες και ευφυής γεωργία στα Φάρσαλα

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Φαρσάλων και η ΔΕΘ HELEXPO με θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες και Ευφυής Γεωργία» στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly.


Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Κόλλιας, Διευθυντής Ανάπτυξης της Greenesco και ο Αντώνης Μαλάμης, πρόεδρος της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε., ως εκπρόσωπος του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βαγγέλη Χριστοφόρου.
Ο Δημήτρης Κόλλιας ανέπτυξε το θέμα ̎Ενεργειακές κοινότητες εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών ̎ και ειδικότερα για τον σκοπό και τη διαδικασία σύστασης, τα οικονομικά κίνητρα και τα μέτρα στήριξης των Ενεργειακών Κοινοτήτων.


Ο Αντώνης Μαλάμης αναφέρθηκε στην οργάνωση του AGRIBATOR (συνέργεια) για την ανάπτυξη της έρευνας με τεχνολογίες αιχμής και στόχο τη βελτιστοποίηση της ποσότητας και της ποιότητας παραγωγής επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων, τη βέλτιστη οργάνωση της μεταποίησης, τυποποίησης και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τη βέλτιστη εξαγωγή φαρμακευτικών πρόδρομων ουσιών από αγροτικά προϊόντα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των εξεταζόμενων θεμάτων για την τοπική οικονομία και τον τόπο μας. Συντονιστές ήταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της φετινής Agrothessaly, Παναγιώτης Νταής και ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Δημήτρης Μπαμπανίκας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Απόστολος Μπίλλης, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων και Λαρισσαίων κ.κ.Δημ. Μπαμπανίκας, Π. Νταής, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Ενιπέα Αναστάσιος Δραχμάνης, ο Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, πρόεδροι και μέλη συνεταιρισμών και οργανώσεων παραγωγών, αγρότες κ.α.