Επίσκεψη Ουκρανικής αποστολής στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Ουκρανική αποστολή από τον Δήμο Κίλιας, στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων, η οποία είχε λάβει μέρος στις εργασίες του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Φαρσάλων με επίσημη τριμελής αποστολή.

Την Ουκρανική αποστολή αποτελούσαν οι: Orysshak Olena, ιστορικός, Cherenyov Yuriy, καθηγητής Αγγλικών και Nedelchev Zhenya, μαθητής και προερχόταν από το σχολείο που φιλοξένησε, με παραδειγματικό τρόπο, την Ελληνική αποστολή κατά την παραμονή της στην Κίλια. Οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτική κοινότητας της ουκρανικής πόλης, παρουσίασαν στο συνέδριο την εισήγηση με τίτλο: «LEVKE ISLAND. THE TRACES OF ACHILLES IN UKRAINE» (Λευκή νήσος. Τα ίχνη του Αχιλλέα στην Ουκρανία).

Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο της πόλη και δη με τον Διευθυντή αυτού, Βάιο Καρακοντάκη, φρόντισε για την επίσκεψη της Ουκρανικής αποστολής στο 2ο Λύκειο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και περαιτέρω συνεργασίας των εκπαιδευτικών κοινοτήτων των δύο πόλεων. Κατά την επίσκεψή τους οι Ουκρανοί παρακολούθησαν το μάθημα της Χημείας. Ο καθηγητής Χημείας του σχολείου, Χρήστος Ανδρεόπουλος, έκανε ένα πείραμα, δείχνοντας τον τρόπο διεξαγωγής του σχετικού μαθήματος στα Φάρσαλα. Παρακολούθησαν, επίσης, μάθημα ιστορίας. Οι καθηγητές και μαθητές των δυο σχολείων συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών. Οι Ουκρανοί πρόσφεραν δώρα στους Έλληνες καθηγητές, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η εγκάρδια υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε από τους εκπροσώπους του 2ου Λυκείου Φαρσάλων.

Να σημειωθεί, οτι πριν 10 μήνες, τον Απρίλιο του 2018, υπεγράφη η αδελφοποίηση των δύο πόλεων Φαρσάλων – Κίλιας, κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στην Ουκρανία, από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και τη Δήμαρχο Κίλιας κ.Τετιάνα Μπόιτσενκο.