Οι «μνηστήρες» του Δήμου Φαρσάλων

Τρεις μήνες σχεδόν πριν τις εκλογές του Μαΐου, προχωρούν οι διεργασίες στα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων στον δήμο Φαρσάλων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με νέο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, η οποία αναμένεται ν’ αλλάξει πολλά δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μια “εκλογική μάχη” που δεν θα μοιάζει με τις άλλες…καθώς οι σύμβουλοι θα εκλεγούν με το νέο σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι, όσοι Δήμαρχοι δεν ξεπεράσουν το 50% από τον πρώτο γύρο, δεν θα έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια. Αυτομάτως η αναζήτηση συμμαχιών, προκειμένου να μην μείνει την επόμενη μέρα ακυβέρνητος ο Δήμος, “φαντάζει” μονόδρομος.

Στα Φάρσαλα, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το εκλογικό τοπίο, αναφορικά με τους επικεφαλής των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Φαρσαλινών. Μετά το «παρών» πριν από λίγες μέρες του κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλου στις εκλογές, οι υποψήφιοι γίνονται έξι, ενώ αναμένεται ακόμα η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του, κάτι το οποίο έχουν πράξει οι άλλοι πέντε συνυποψήφιοί του. Πρωτόγνωρο λοιπόν σκηνικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δεν αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Οι υποψήφιοι «μνηστήρες» κινούνται παρασκηνιακά, βολιδοσκοπώντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος έρχεται με τον αέρα δυο εκλογικών νικών, θα ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των Φαρσαλινών, έχοντας στο πλευρό του παλιά αλλά και νέα στελέχη, που θα απαρτίσουν το εκλογικό του ψηφοδέλτιο.

Η κ. Μαρία Ίφου έχοντας διατελέσει και αυτή για μια θητεία Δήμαρχος Φαρσάλων επιδιώκει την επανεκλογή της. Δηλώνει ότι ηγείται ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, έξω από κάθε ιδεολογικές και κομματικές πεποιθήσεις, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Τέσσερα νέα πρόσωπα τίθενται επικεφαλής, ισάριθμων συνδυασμών για την διεκδίκηση του Δήμου. Πρόκειται για τον κ. Μάκη Εσκίογλου, ο οποίος θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του, με νέα στελέχη αλλά και γνώριμα πρόσωπα από την πρ. παράταξη του Χρ. Καπετάνου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι ένα υπερκομματικό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας από την περιφερειακή παράταξη του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα, κ. Κώστας Τύμπας, ο οποίος αποφάσισε να μεταπηδήσει από το περιφερειακό στο δημοτικό πεδίο, όντας μέχρι σήμερα ο μοναδικός εκπρόσωπος της επαρχίας Φαρσάλων στο περιφερειακό συμβούλιο και νυν αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, θα διεκδικήσει και αυτός την ψήφο των Φαρσαλινών με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Βαγγέλης Δημητρακόπουλος ο οποίος πολιτικά έχει εμπλακεί και παλαιότερα στο Δήμο Πολυδάμαντα έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος, ενώ υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Πολυδάμαντα αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για τον σχηματισμό ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού ψηφοδέλτιου βασισμένο στις αξίες και τους άξιους μας, για τον Δήμο Φαρσάλων.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Αναγνώστου και προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων,  παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Τασόκα.

Άγνωστο αν εμφανιστεί και άλλη υποψηφιότητα που θα προστεθεί στο παιχνίδι τις τελευταίες 100 μέρες και αν φυσικά «αντέξουν» όλοι οι υποψήφιοι έως την μέρα των εκλογών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία