Ο καιρός της Κυριακής

Στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, ενώ και μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 1 βαθμό έως τους 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και την Θράκη, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). Στην Ήπειρο, τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Μετά το μεσημέρι ο ουρανός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια με ένταση 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Στις βόρειες περιοχές τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ωστόσο προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ για τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα παπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.