Ηττήθηκε αλλά παρέμεινε στην κορυφή η Αμπελιά

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 2 – 0 στην έδρα του Προμηθέα Λάρισας όμως παραμένει στην κορυφή της Α1 ΕΠΣΛ έχοντας όμως πλέον και «συγκάτοικοι» τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ που αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στην δύσκολη έδρα του Μαυροβουνίου. Πλέον Αμπελιά και ΠΑΟΛ μοιράζονται την κορυφή με 36 βαθμούς με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει με 7 – 0 στον μεταξύ τους αγώνα.

Ο νεανικός και πολλά υποσχόμενος Προμηθέας κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Αμπελιάς και με δύο γκολ στην επανάληψη, τον υποχρέωσε σε ήττα με 2-0.

Από τα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό με τις δυο ομάδες αμφότερες να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν αλλά μάταια, με τους «μπλε» να φτάνουν κοντά σε ένα τέρμα με τους Πρισακάρου, και Τζουρτζουκλή.

Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως με τους Σαμαρά Καμηλαράκη, Βέη, Σουλτούκη και Κολοβό όμως το 0 – 0 παρέμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με δυο καλές στιγμές με τους Περήφανο και Γαρουφαλιά “άγγιξε” το γκολ όμως δεν κατάφερε να το πετύχει.

Εν τέλει στο 57′ ο  Προμηθέας κόντρα στην ροή του αγώνα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Πρισακάρου, μέσα από την περιοχή.

Μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι φλέρταραν και με ένα δεύτερο τέρμα αλλά το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Παπαδόντα.

Ενώ ο Ολυμπιακός “απάντησε” στα δοκάρια στο 60′ όταν ο Κόκκινος εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να σταματά στην συμβολή των δοκών.

Αυτό το δοκάρι ήταν η αρχή για μια πίεση του Ολυμπιακού στα καρέ του Παπαδημητρίου, όμως ο τερματοφύλακας του Προμηθέα σταμάτησε εντυπωσιακά τον Κόκκινο στο 65′.

Ο Ολυμπιακός πίεζε συνεχώς όμως ο Προμηθέας προσπάθησε να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση και το κατάφερε στο 89′ όταν και κλείδωσε την νίκη με τον Πρισακάρου να δίνει πάσα πάρε – βάλε στον  Παπαδόντα ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι Συνθέσεις:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Β. Στεφανής): Παπαδημητρίου, Πατσούρας Ν. (92΄Καπετανόπουλος), Ψύρρας, Σκαφιδάς, Καρβουνάρης (84΄Ρουμπιές), Τζουρτζουκλής, Παπαδόντας, Αλίου, Πρισακάρου, Τριτάρης (90΄Πατσιούρας Β.), Δολμές (58΄Πότσης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ (Α. Τσιβόπουλος): Γεωργούλας Μ., Σερίφης Β. (69΄Γεωργούλας Θ.), Σελήνης, Κολοβός Κ., Σαϊτης, Περήφανος, Γαρουφαλιάς, Σαμαράς Καμηλαράκης, Σουλτούκης, Αγγέλης, Βέης (55΄Κόκκινος).