Καιρός: Μπόρες στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι νότιοι, στο Αιγαίο 7 με 8, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τη νύχτα.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 3-4 και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 και από το απόγευμα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 5-6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται συννεφιά και τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Την νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: ant1news.gr