Δηλώνει “παρών” ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος για τον Δήμο Φαρσάλων

Τις θέσεις του, για τον σχηματισμό ενός ψηφοδελτίου ανεξάρτητου υπερκομματικού ψηφοδέλτιου βασισμένο στις αξίες και τους άξιους μας, για τον Δήμο Φαρσάλων, επιβεβαιώνει με την παρακάτω δήλωση, ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας την δικιά του τοποθέτηση, πριν την επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στα Φάρσαλα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Για μένα η θέση του δημάρχου δεν είναι μέσο ικανοποίησης της ματαιοδοξίας μου. Η θέση του δημάρχου, εκτός από κλειδί επίλυσης των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών, θα πρέπει να είναι πρωτίστως μοχλός ανάπτυξης, ώστε να οδηγηθεί η επαρχία Φαρσάλων σε μία αναπτυξιακή πορεία, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων επιβίωσης  των δημοτών. Υπό αυτό το πρίσμα, η σύνθεση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι ζήτημα ψηφοθηρικό και διαμοιρασμού αξιωμάτων. Απεναντίας, είναι ζήτημα σύνθεσης ιδεών, αρχών και αξιών. Είναι ζήτημα πολύπλοκο και επίπονο, που άλλους τους αποθαρρύνει και άλλους τους εξιτάρει.

Στην τριανταεπτάχρονη διαδρομή μου στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα αντιμετώπισα με επιτυχία πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Σήμερα, ωστόσο, δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με τις αντίξοες παγκόσμιες και εθνικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Έχουμε να παλέψουμε με τους κακούς μας εαυτούς, με νοοτροπίες δεκαετιών που έχουν διαποτίσει τους πολίτες και εμποδίζουν την αφομοίωση κάθε μικρής ή μεγάλης μεταρρύθμισης, σε δημοτικό ή  και περιφερειακό επίπεδο. Ευτυχώς, η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, έρχεται να γκρεμίσει την παγιωμένη επί πολλά έτη «αρχή του ενός ανδρός» και να δώσει στην αυτοδιοίκηση το δημοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει – αλλά δεν έχει!»