Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Δεν αποκλείουν κάθοδο στην Αθήνα

Σε αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών, αλλά και των διοδίων στα Μάλγαρα, θα προχωρήσουν στις 4 το απόγευμα οι αγρότες, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο Ρίζος Μαρούδας. «Είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτονόητο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε», είπε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση.

«Η Κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί μαζί μας, να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να δοθούν λύσεις. Με το κλείσιμο των Τεμπών θέλουμε να πιέσουμε την Κυβέρνηση για να μας δώσει απαντήσεις» δήλωσε ο κ. Μαρούδας.

«Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα, όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά για να πιεστεί η Κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας, τέλος, για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «τον συναντήσαμε πριν βγούμε στα μπλόκα, στα περισσότερα δήλωσε αναρμόδιος. Ο κ. Αραχωβίτης λέει ψέματα, γιατί βγήκε και δήλωσε την πρώτη ημέρα ότι μας ικανοποίησε τα αιτήματα και μετά βάλαμε άλλα, υπονοώντας ότι θέλαμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση».

Πηγή: ant1news.gr