Έφτασαν στις σήραγγες στα Τέμπη τα τρακτέρ των αγροτών

Το κονβόϊ των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας μόλις πέρασε και το δεύτερο μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια της Γυρτώνης και κατευθύνεται προς τα Τέμπη στις σήραγγες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό τους οι αγρότες θα κλείσουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με τα τρακτέρ τους,, ενώ στο άλλο θα προχωρήσουν πεζοί και θα καθίσουν στο οδόστρωμα για να το αποκλείσουν συμβολικά.

Οι  διαπραγματεύσεις με τον Αστυνομικό διευθυντή κ. Καραπιπέρη, αναφέρουν ότι οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό, αλλά ουδείς γνωρίζει αν αυτό θα τηρηθεί, ή αν θα παραμείνουν τα τρακτέρ στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο.

Οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας προχώρησαν σε αυτή την απόφαση σκληραίνοντας τη στάση τους, καθώς βλέπουν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση για ουσιαστικό διάλογο με κλιμάκιο κυβερνητικό, όπου θα είναι επικεφαλής ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, αλλά παραπέμπονται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Είχαν προηγηθεί νωρίτερα διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Καραπιπέρη στο πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Την ίδια ώρα σκληραίνουν τη στάση τους και οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, προβαίνοντας σε αποκλεισμούς στον ΠΑΘΕ και την Εγνατία, αλλά και στην ΕΟ Σερρών- Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thessaliatv.gr