Καιρός: σποραδικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στα ανατολικά και νότια αναμένονται σποραδικές βροχές, ενώ στα νοτιοανατολικά, τις πρωινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σχηματιστεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη, όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και με λίγα χιονιά στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με σποραδικές βροχές. Στα νοτιοανατολικά υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Για το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα νότια πελάγη έως 5
μποφόρ, που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.