Ο καιρός της Πέμπτης

Για την Πέμπτη, στα δυτικά και βόρεια αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά, κεντρικά και νότια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μετρά). Μετά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια, κατά τόπους, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στα νότια από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στη Θράκη νεφώσεις, με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.