“Έκρηξη” θανάτων από την γρίπη στην Ελλάδα

“Έκρηξη” θανάτων από την γρίπη καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των θυμάτων μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, με τους λοιμωξιολόγους να κρούουν “καμπανάκι κινδύνου”, καλώντας ωστόσο τον πληθυσμό να παραμείνει ψύχραιμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 38 άνθρωποι, ηλικίας, 25 έως 90 ετών, έχουν χάσει την ζωή τους από την γρίπη αυτόν τον χειμώνα. Την προηγούμενη Πέμπτη ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 18 ανθρώπους από όλην την χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι σε ποσοστό άνω του 80%, οι νεκροί από την γρίπη δεν είχαν εμβολιαστεί, ώστε να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία ο κυρίαρχος τύπος γρίπης είναι ο Η1Ν1, ενώ 168 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί ή παραμένουν νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ΚΕΕΛΠΝΟ από γρίπη έχουν νοσήσει φέτος, από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης, βρέφη έως και ηλικιωμένοι που η ηλικία του φτάνει τα 90 έτη.

Ενα βρέφος το 39ο θύμα της γρίπη

Καταιγιστικός είναι ο αριθμός των θανάτων από την γρίπη. Την ώρα που οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωναν ότι τα θύματα είναι 38, έγινε γνωστό ότι στην μακάβρια λίστα προστίθεται άλλος ένας νεκρός, καθώς κατέληξε ένα βρέφος, το οποίο δεν είχε συμπληρώσει τον έναν χρόνο ζωής.

Είναι το δεύτερο παιδί που σκοτώνει φέτος ο φονικός ιός της γρίπης, μετά την μικρούλα στην Κρήτη που ξεψύχησε στην Εντατική, πριν από λίγες ημέρες.