Κακοκαιρία την Τετάρτη

Συνεχίζεται την Τετάρτη η κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στην Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι, στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν νοτιοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, έως τις πρώτες πρωινές ώρες – κατά τόπους – ιδιαίτερα ισχυρές. Βαθμιαία άστατος θα είναι ο καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, από το βράδυ βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα καταγράψει πτώση από το βράδυ.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν, από τις απογευματινές ώρες, στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7-8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, κατά τόπους πυκνές. Στα βόρεια θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και με διαστήματα βελτίωσης. Θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου τοπικά 10 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς με σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.

Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα, οι άνεμοι στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!