Καιρός: αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα

Η εβδομάδα ξεκινά με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 8 και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά μέχρι 9 μποφόρ. Προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια της χώρας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα από το μεσημέρι ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα επικρατήσει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 15 βαθμών Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, οι οποίες την νύχτα θα περιοριστούν στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα)

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 με 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα νότια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, οι οποίες βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά, ιδίως στα κεντρικά και τα νότια. Από το απόγευμα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που την νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση του αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr