Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων στα γραφεία του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε βάσει καταστατικού με την εκλογή προεδρείου.

Το προεδρείο έδωσε αρχικά το λόγο στον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Τσούλη Ιωάννη για τη παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού 2018, και την ενημέρωση για τις εγγραφές και διαγραφές μελών . Συνεχίστηκε ο Οικονομικός απολογισμός 2018 από την ταμία κ. Μπελιώκα Γεωργία.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Πιτσάβας Γεώργιος  ο οποίος ζήτησε από τους συναδέλφους, να πάρουν από κοινού αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1.Αλλαγή ωραρίου καταστημάτων.

Συζητήθηκε το θέμα του ωραρίου για να γίνουν αλλαγές στο  πρωινό άνοιγμα, καθώς και η αλλαγή στο παλαιό πρόγραμμα (αντίθετα από την Λάρισα),  μετά από προτάσεις των μελών.

Μετά από ψηφοφορία, η πλειοψηφία αποφάσισε το ωράριο να παραμείνει ως έχει.

2.Εορταστικό ωράριο – Κυριακές.

Συζητήθηκε αν θα πρέπει να τηρούμε το δικό μας  ωράριο κατά την διάρκεια των εορτών ή να εναρμονιζόμαστε με το ωράριο μεγαλύτερων πόλεων . Επίσης για τις Κυριακές αν επιθυμούν τα μέλη να ανοίγουν  τα καταστήματά τους τις Κυριακές βάσει των διατάξεων που ισχύουν για τις 8 Κυριακές του Νόμου.

Μετά από ψηφοφορία , η πλειοψηφία αποφάσισε να εναρμονιζόμαστε στο εορταστικό ωράριο των μεγαλύτερων κοντινών πόλεων, αλλά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές να είναι προαιρετικό.

3.Επίσης συζητήθηκαν θέματα  όπως ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα και ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες , τα νέα σεμινάρια για τους καταστηματάρχες που πρόκειται να διεξαχθούν στο προσεχές διάστημα , για τις προωθητικές ενέργειες για τη 4η  Λευκή Νύχτα, τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ο εμπορικός επιχειρηματικός σύλλογος σχετικά με το παραεμπόριο, για τις ενέργειες Χρήσης γης για τα καταστήματα , τα Open Mall , και πολλά άλλα θέματα.

  •         Όλα τα παρόντα μέλη του συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα τους παραπάνω
  • απολογισμούς.

Τέλος έγινε η απαλλαγή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με εισηγητή τον οικονομολόγο κ. Αποστολόπουλο Λεωνίδα , όπου ενημέρωσε όλους τους επαγγελματίες για τα φορολογικά θέματα που τους απασχολούν , τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν εάν δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και γενικότερα για τις αλλαγές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Οι παρευρισκόμενοι καθαρά προβληματισμένοι, είχαν πολλά ερωτήματα προς τον ομιλητή , έλαβαν όλες τις απαντήσεις κι ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους .

Ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση, και ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος θα συνεχίσει να προγραμματίζει ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις προς γνωστοποίηση των  υποχρεώσεων των μελών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ. Λεωνίδα Αποστολόπουλο, για την ενημέρωση στα μέλη του συλλόγου και για την επί σειρά ετών σημαντική συνεισφορά του προς τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο.