Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντριά και τα βόρεια, με παροδικές ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω ομίχλης τις πρωινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3  και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περ8ιόδους αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες  με ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και γρήγορη βελτίωση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και γρήγορα νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.