Πανικός από μετεωρίτη που «έπεσε» στην Κούβα

Τα θραύσματα ενός μετεωρίτη, ο οποίος «έσκασε» λίγα μόλις μέτρα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, προκάλεσαν πανικό στην Κούβα, καθώς για λίγα λεπτά πολλοί πίστεψαν ότι η χώρα δέχεται πυραυλική επίθεση.

Ο διαστημικό βράχος που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα, θρυμματίστηκε πολύ κοντά στην επιφάνεια, ενώ ο θόρυβος που συνόδευσε το φαινόμενο ήταν εκκωφαντικός, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι να διαπιστωθεί ότι ήταν ένας… απλός μετεωρίτης, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και αναζητούσαν καταφύγιο, ενώ κοιτούσαν στον ουρανό τα υπολείμματα καπνού και προσπαθούσαν να διακρίνουν αν ακολουθεί και άλλος… πύραυλος!

Τελικά ήταν ένας ανθεκτικός διαστημικός βράχος, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στον… στόχο του, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή «αντιμετωπίστηκε» από τη φυσική «αεράμυνα» της Γης, την ατμόσφαιρα.

Κουβανοί, πάντως, «ανέβασαν» στο διαδίκτυο βίντεο από τη στιγμή που ο μετεωρίτης «σβήνει» στην ατμόσφαιρα, καθώς και φωτογραφίες από πέτρες, τις οποίες παρουσίασαν ως θραύσματα του διαστημικού αντικειμένου:

Πηγή: protothema.gr