Πώς να φέρω κόσμο στο site μου

Γιατί πιστεύετε ότι είναι ζωτικής σημασίας για μια εταιρεία τα ερωτήματα “πώς να φέρω κόσμο στο site μου;”, “πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο διαδίκτυο”. Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Μια ιστοσελίδα θεωρείται ο πιο εύκολος και ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε μια μεγαλύτερη αγορά. Έτσι αν έχετε μια επιχείρηση και αναρωτιέστε γιατί ο ιστότοπος δεν φέρνει τους πελάτες που περιμένατε, τότε ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή εκτίμηση και να εφαρμόσουμε νέες τεχνικές για να κερδίσουμε περισσότερους επισκέπτες και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να ενσωματώσετε τις παρακάτω τεχνικές στην προώθηση ιστοσελίδων και να δείτε αν θα αποδώσουν κάποια θετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε τα Social Media

Ενδεχομένως κάθε άτομο που διαθέτει ένα υπολογιστή και internet έχει λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter ή στο Instagram ή και σε όλα. Και με τη δημοτικότητα των smartphones, η σύνδεση με το Διαδίκτυο έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κοινωνικά μέσα και η δικτύωση έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό και παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Το καλύτερο πράγμα για τη χρήση των κοινωνικών μέσων είναι ότι είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να ενημερώνετε συνεχώς το λογαριασμό σας με τα τελευταία νέα και τις προσφορές της επιχείρησης σας. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα χρειαστείτε 150 λέξεις ή λιγότερες για να μεταφέρετε το μήνυμά σας στους αναγνώστες.

Να είστε ενεργός σε διαδικτυακές κοινότητες και φόρουμ

Εάν ο ιστότοπός σας εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη πελατεία ή είναι σχετικός με μια συγκεκριμένη θέση, μπορείτε να βρείτε ομάδες και φόρουμ στο διαδίκτυο που δίνουν την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά. Η αλληλεπίδραση με τα μέλη του φόρουμ είναι ένας καλός τρόπος για να παρουσιάσετε την εταιρεία σας και ταυτόχρονα να μοιραστείτε συμβουλές και πληροφορίες. Για παράδειγμα αν είστε ηλεκτρολόγος και η παροχή τεχνικής υποστήριξης όλο το 24ώρο είναι κάτι με το οποίο ασχολείστε στενά, τότε μπορείτε να το επικοινωνήσετε μέσω του φόρουμ ώστε να το δει περισσότερος κόσμος. Η τοποθέτηση του συνδέσμου στον ιστότοπο στην υπογραφή του προφίλ σας θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει κάποιες συνδέσεις ποιότητας. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι το σημαντικό είναι να οικοδομήσουμε σχέσεις με άλλα μέλη επειδή και αυτά μπορούν να προωθήσουν το site σας.

Όλοι αγαπούν τα δωρεάν πράγματα

Ένας καλός τρόπος για να οδηγήσετε τους ανθρώπους στον ιστότοπο σας είναι η διεξαγωγή διαδικτυακού διαγωνισμού ή η παραχώρηση δειγμάτων σε τυχερούς επισκέπτες. Αν δεν γνωρίζετε πως να το κάνετε τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν πάροχο που αναλαμβάνει την φιλοξενία ιστοσελίδων και να ρωτήσετε ότι σας ενδιαφέρει. Ποιος δεν θα ήθελε να πάρει κάποια δωρεάν πράγματα; Οι διαδικτυακές προωθήσεις μέσω διαγωνισμών αποτελούν έναν τρόπο δημιουργίας buzz στο Διαδίκτυο. Ανακοινώστε τις λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες, όπως blogs, κοινωνικά μέσα και φόρουμ.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσελκύσετε τους χρήστες του διαδικτύου, όπως: συγγραφή άρθρου, προβολή σε άλλα blog και email marketing. Εξετάστε τις στρατηγικές προώθησης του ιστοτόπου σας πολύ προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζει στην ιστοσελίδα σας.

Η ερώτηση λοιπόν “Πώς να φέρω κόσμο στο site μου” και η ανάγκη απάντησης της είναι αυτό που οδήγησε στην άνθηση του κλάδου που αποτελείται από μια εταιρεία digital marketing και ειδικοί στο SEO. Οι μεγάλες εταιρείες που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες προσλαμβάνουν τις εταιρείες digital marketing για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, για τα site με περιορισμένο προϋπολογισμό, το διαδίκτυο είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη δημοτικότητα του ιστότοπού σας.