“Πέρασε” το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019 στον Δήμο Φαρσάλων

“Πέρασαν” και εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Φαρσάλων και η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης για το 2019, μετά την προβλεπόμενη διαδικασία που είχε προσκαλέσει σε συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ Βάιος Νικολάου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων.

Αρχικά, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας κ. Αν Λιαπής «κατέθεσε» στο σώμα την αναλυτική «εικόνα» των τεχνικών έργων, την εικόνα των οικονομικών μεγεθών, ανέλυσε η Διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Μπαλαμπάνη. Κλείνοντας την συνεδρίαση η Διευθύντρια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κ. Βέρα Κυρίτση κατέθεσε την κατάρτιση της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού της Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, στην εισαγωγική του ομιλία, αφού ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2019, το οποίο περιλαμβάνει έργα διετίας (2019-2020), τα οποία απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέροντας  τα εξής: Εντός του 2019 θα υλοποιηθούν τα συνεχιζόμενα έργα και θα εγκριθούν οι μελέτες για τα νέα. Στα νέα έχουμε μία σειρά από αξιόλογα έργα,  που έχουν σχέση με έργα οδοποιίας, αναπλάσεων σε μεγάλο κομμάτι και της πόλης και των κοινοτήτων, εγώ σημειώνω ιδιαίτερα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ, που έχουν σχέση με την αγροτική οδοποιία και εντάσσονται για πρώτη φορά. Επίσης, άλλο ένα μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας, το οποίο αναμένεται πρόσκληση, είναι από την ΠΑΠ μέχρι το Δενδροχώρι. Επίσης σημαντικά έργα που έχουν σχέση με υποδομές, αντιπλημμυρικές ουσιαστικά και αποχέτευσης ομβρίων και υδάτων. Να σημειώσω μία ανακολουθία από το Υπουργείο Υποδομών, από το τέλος του Ιανουαρίου από τον Γεν. Γραμματέα κ. Δέδε, ο οποίος δεν την τήρησε την υπόσχεση του, μέχρι και σήμερα. Υπήρχε συγκεκριμένη υπόσχεση ενώπιον βουλευτή του ν. Λάρισας και της τεχνικής υπηρεσίας, πίστωση ύψους 1,2 εκατ. και παροχή 800 χιλ. ενώ ο Δήμος θα συμμετείχε με 400.000 χιλ., δεν το τήρησε, και δεν είναι προς τιμήν του, καθώς αν θα ξαναέχουμε θεομηνία ανάλογη της 21ης Μαΐου 2016, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και θα ξανά πλημμυρίσει η πόλη μας. Μετά την διάλυση του ρέματος του Αϊκλή, στην συμβολή με την οδό Βόλου, όπου κατασκευάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση, παράλληλα στην Περιφερειακή Οδό, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πόρους που εξασφάλισε ο Δήμος, πιθανολογούμε ότι η πλημμυρική ζώνη, θα μεταφερθεί από την οδό Βόλου, προς τον Απιδανό σε ανάλογη θεομηνία. Ωστόσο έχουμε προχωρήσει σε πάρα πολλές διεκδικήσεις από κάθε πρόγραμμα για το νέο τεχνικό πρόγραμμα. Σημαντική επίσης είναι η έγκριση της μελέτης του οδοφωτισμού. «Θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα άρτιο τεχνικά και ρεαλιστικό, με βάση τις ανάγκες του τόπου μας, αλλά την χρηματοδοτική μας ικανότητα» σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ως εισηγητής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε ο επικεφαλής κ. Χρήστος Καπετάνος ανέφερε τα εξής: «Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα, σε κάθε δημοτική αρχή εκφράζει τη φιλοσοφία της. Εμείς έχουμε πει και παλαιότερα ότι δεν συμφωνούμε, είναι και αυτό ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο δεν είναι ισομερώς κατανεμημένο, καθώς αφήνει πολλές τοπικές κοινότητες εκτός. Για αυτό το λόγο η παράταξη μου, δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ψηφίζουμε παρών».

Ως εισηγητής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ευαγ. Κατσιαούνης δήλωσε ότι η παράταξή μας είναι υπέρ των έργων ψηφίζουμε θετικά. Το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ψηφίζουμε θετικά, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κων/νος Τασόκας, αλλά θα πρέπει να δώσουμε κάποιες προτεραιότητες σε κάποια προβλήματα. Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στ. Πουλαράκης και Δεσπ. Συροπούλου ψήφισαν θετικά καθώς υπάρχουν έργα για τον τόπο, ενώ θετικά ψήφισε ο κ. Γ. Αρσενόπουλος με την επισήμανση, όταν μια παράταξη δεν ψηφίζει ένα τεχνικό προϋπολογισμό, καλό είναι να έχει να έχουν κάποιες άλλες προτάσεις. Θετικά ψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη, ενώ ομόφωνα πέρασε και η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ.).

Το Τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε με ψήφους 19-3.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!