Επιχειρηματίας πήγε το δώρο χριστουγέννων σε …άλλη διάσταση: Μοίρασε 4 εκατ. δολάρια στους εργαζομένους

Οικογενειακή επιχείρηση στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ αποφάσισε να πάει το δώρο Χριστουγέννων σε …άλλο επίπεδο καθώς μοίρασε στους 200 εργαζομένους της μπόνους ύψους 4 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία FloraCraft με έδρα το Λούντινγκτον κατασκευάζει προϊόντα αφρού και θεωρείται μία από τις κορυφαίες στο χώρο της. Ιδρύθηκε το 1946 και αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 200 ανθρώπους. Στην εβδομηντάχρονη ιστορία της δε, δεν έχει υπάρξει ούτε μία απόλυση.

Ο πρόεδρος της FloraCraft, Λι Σένχερ (Lee Schoenherr), θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους υπαλλήλους του, ανακοίνωσε στις 14 Δεκεμβρίου μπόνους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας ευφορία και δάκρυα χαράς στους εργαζομένους.

«Είναι κάτι που ο Λι ήθελε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια», εξηγεί στο CNBC ο Έρικ Έργουιν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας: «Τον περασμένο Φεβρουάριο είπε στο διοικητικό συμβούλιο ‘ξέρετε, νομίζω πως φέτος πρέπει να βρούμε τρόπο να το κάνουμε πράξη’. Αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς για να διασφαλίσουμε πως μπορούσαμε να υλοποιήσουμε κάτι τέτοιο».

Το ύψος του «μπόνους» θα εξαρτάται από τα χρόνια εργασίας του εκάστοτε εργαζομένου και θα κατατεθεί σε δόσεις, εντός 2019 και 2020: Ένα μέσο μπόνους θα είναι περί τα 20.000 δολάρια ενώ για έναν υπάλληλο με 40 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας στη συγκεκριμένη εταιρεία, θα ξεπερνά τα 60.000.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!