Ε”χ”ασε βαθμούς στο Στάδιο ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στον Τύρναβο 2005 καθώς με την συμπλήρωση 10’ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Αλαμάνη να πετυχαίνει το 1 – 0, οι γηπεδούχοι είχαν ιδανική ευκαιρία με τον Ζιώγα να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 20’ όμως το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του από τα 11 βήματα.

Ο Τύρναβος ισοφάρισε σε 1 – 1 στο 40’ οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο υπόλοιπο της αναμέτρησης όμως δεν άλλαξε κάτι και έτσι απώλεσαν δυο βαθμούς εντός έδρας.

Έτσι ο Αχιλλέας έφτασε τους 18 βαθμούς παρέμεινε στην 6η θέση, ενώ την ερχόμενη Κυριακή ταξιδεύει στο Αργυροπούλι.
Οι «Μυρμιδόνες» ξεκίνησαν πιέζοντας ψηλά και έχοντας κλείσει από νωρίς τον Τύρναβο στα καρέ του.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μια μακρινή προσπάθεια του Γανού την οποία έδιωξε με υπερένταση ο Κουτσογιαννούλης σε κόρνερ.
Μόλις στο 10’ η πίεση του Αχιλλέα καρποφόρησε όταν ο Παπακωνσταντίνου έβγαλε όμορφη σέντρα για τον Αλαμάνη, αυτός έκανε το πλασέ με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 1 – 0.

Ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει ψηλά και τρία λεπτά αργότερα ένα σουτ του Ζιώγα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 20’ ο Παπακωνσταντίνου ο οποίος ήταν κινητικότατος και μόνιμη απειλή, πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζιώγας, ο οποίος «ψάρεψε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον έστειλε στην απέναντι γωνία όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Παρά την «παγωμάρα» ο Αχιλλέας ήταν αυτός που συνέχισε να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25’ ο Ζιώγας βρέθηκε σε καλή θέση όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 40’ κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση, σε μια «κρύα» φάση όταν έπειτα από σέντρα και λάθος εκτίμηση άμυνας και τερματοφύλακα ο Κατσαρός με κεφαλιά πέτυχε το 1 – 1.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Αχιλλέα που «βομβάρδισε» τον Τύρναβο δίχως να πετύχει όμως το πολυπόθητο τέρμα.

Αρχικά στο 42’ ο Κούμρια βρέθηκε μέσα στην περιοχή με το πλασέ του να περνάει άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα ο Ζιώγας δεν κατάφερε να τελειώσει την προσπάθειά του καθώς την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του κ. Φεραίου Γιαννακού, συνέχισαν να πιέζουν ψηλά έχοντας έναν επιθετικό μονόλογο.
Στο 52’ ο Παπακωνσταντίνου έπιασε ένα σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε την κούρσα πάτησε περιοχή, έκανε το συρτό πλασέ ο πορτιέρο του Τυρνάβου έδιωξε και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή έδιωξαν μακριά οι αμυντικοί.

Στο 60’ ο Ζιώγας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Τυρνάβου να μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 63’ όταν ο Κατσαρός έκανε το σουτ έπειτα από αντεπίθεση με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν ακόμη δυο καλές στιγμές όταν αρχικά στο 68’ ο Παπακωνσταντίνου «έσπασε» την μπάλα, όμως πριν αυτή φτάσει στον αφύλαχτο Ζιώγα έδιωξαν οι αμυντικοί. ενώ ένα σουτ του Κούμρια πέρασε λίγο άουτ.

Στο 80’ είχαμε μια φάση η οποία στο τέλος της άφησε τις δυο ομάδες με 10 ποδοσφαιριστές.
Ο Γανός πιέστηκε από τον Μαντζάρη στην γραμμή του πλαγίου, έπεσε κάτω όμως κράτησε την μπάλα στα πόδια του, ο ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα πήγε να πάρει την μπάλα από τα πόδια του πεσμένου Γανού, υπήρξε μια σύγχυση με τον κ. Νίτσα να δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα – κόκκινη στον Γανό και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μάντζαρη.
Στα επόμενα λεπτά ο Αχιλλέας έχασε δυο ανεπανάληπτες στιγμές.

Αρχικά στο 85’ ο Κατσανάκης γέμισε ο Ζιώγας «έσπασε» με το κεφάλι στον Αρσενόπουλο με τον τελευταίο να μην βρίσκει καλά την μπάλα και αυτή να διώχνεται από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 90’ ο Παπακωνσταντίνου πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Φεραίος Γιαννακός): Κουτσογιαννούλης, Τσούλης, Κατσανάκης, Κομισόπουλος, Μάντζαρης, Ταστεμερίδης, Αλαμάνης (65’ Καρβούνης), Γιαννολόπουλος (80’ Αρσενόπουλος), Παπακωνσταντίνου, Κούμρια, Ζιώγας.

Τύρναβος (Σακελλαρίου): Βλιώρας, Καρράς (55′ Δασκαλόπουλος), Νταναβάρας, Κουτσοκέρας, Τσατσελάρι, Μπάκος Ι., Μπάκος Κων/νος, Κατσιαρός(92′ Κουμπολι), Κοκορπέλης, Ντονούδης(88′ Τσέσμα), Γάνος