Κατσιαντώνης: “Ανάβει φυτίλια ο Ζάεφ στον ανύπαρκτο Τσίπρα”

“Δυστυχώς, η συμφωνία των Πρεσπών, μόνο αλυτρωτικές διαθέσεις θα δημιουργήσει μελλοντικά. Τάδε τονίστηκε, άλλωστε, διά στόματος Ζάεφ, ο οποίος ευθαρσώς λέει ότι στη χώρα του διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα, μιλώντας και για “μακεδονική γλώσσα” και στη δική μας χώρα, όταν μιλάει για “Μακεδονία του Αιγαίου.”.

Όλα αυτά τα «πυροτεχνήματα» του κ. Ζάεφ, στοχεύουν σε μια ανύπαρκτη κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, και στην εκπομπή “Παράθυρο στη Θεσσαλία” στην τηλεόραση Astra tv.

“Ξεχνάει κάτι όμως ο κύριος Ζάεφ, ότι αν δεν κυρωθεί και από την Ελλάδα, δεν ισχύει. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στην περίπτωση που ψηφιστεί στη Βουλή, τι έχουμε να ζήσουμε και τι έχουν να ζήσουν μελλοντικά τα παιδιά μας.

Δε με ενδιαφέρει τι προσπαθεί να πετύχει με τα φυτίλια που ανάβει, και που αποσκοπούν οι δηλώσεις του, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δημιουργούνται αλυτρωτικές διαθέσεις. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, το έχουμε δηλώσει πάμπολλες φορές πως όταν έρθει στη Βουλή για κύρωση η συγκεκριμένη συμφωνία , θα την καταψηφίσουμε, αν και, να με θυμηθείτε, θα βγουν τελικά με «κόκκινο» αρκετοί βουλευτές του Τσίπρα απέναντι στη συμφωνία- αλήθεια, πόσοι θα αντέξουν να τους στείλει ο Ελληνικός λαός σπίτι τους;”

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη ζημιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου χάθηκαν οι σκληροί δίσκοι των τελευταίων διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας το “αδιανόητο” του πράγματος, να εξαφανίζονται ξαφνικά σημαντικά αρχεία, αλλά και για την “αφωνία” του πρωθυπουργού ως Υπουργός Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Γιώργος Κατσιαντώνης είπε τα εξής:

“Αδυνατώ να πιστέψω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών κρατά σημαντικά έγγραφα αλληλογραφίας μόνο σε ένα δίσκο, αλλά πολύ περισσότερο απορώ που ο πρωθυπουργός δεν έχει πει το παραμικρό, μετά τις δηλώσεις Ζάεφ. Περιμένω να δω τι θα βγει από όλο αυτό, και τι θα προκύψει το επόμενο διάστημα. Σίγουρα όμως και στο δικό μου σκεπτικό λέει ότι δεν είναι αθώα, όλα αυτά που γίνονται”.