Αδελφοποίηση της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων με την Δημοτική Χορωδίας Λιβαδιών Κύπρου

Μέσα από ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μελών των χορωδιών της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδιών Κύπρου και της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων, αποφασίστηκε η αδελφοποίηση των δύο χορωδιών, προκειμένου να ενισχύσουν και να διαιωνίσουν τους δεσμούς αυτούς, για το λόγο αυτό η χορωδία ταξίδεψε στην Κύπρο.

Την πρώτη ημέρα η δημοτική χορωδία πήρε μέρος στην παρέλαση, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά ως τιμητική, που διοργάνωσε ο δήμος Λιβαδιών με την ευκαιρία έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, στην όποια πήραν μέρος εκτός από αυτή, η Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών, τα χορευτικά, σύλλογοι, σχολεία κ.λ.π. Η παρέλαση κατέληξε στο μουσείο Kαλαμουργικής, όπου και συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την τελετή αδελφοποίησης των Χορωδιών. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν από το δήμο Λιβαδιών ο δήμαρχος κ Μάριος Αρμένης, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του δήμου Λιβαδιών κ Φρόσω Αντωνίου, ο εκπρόσωπος της χορωδίας κ Νικόλας Θεράποντος, και από το δήμο Φαρσάλων ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας κ. Γιάννης Μαλέτσικας.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών και οι ομιλητές τόνισαν, ότι εκτός των άλλων, κοινός στόχος είναι η ανάδειξη, η διάδοση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνισμού, της μουσικής παράδοσης και της λαογραφίας, συμβάλοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας και της πολιτιστικής ταυτότητας των ελλαδικού χώρου και του σύγχρονου ελληνισμού.

Η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων ενθουσίασε τους θεατές που είχαν κατακλύσει την πλατεία. Τη χορωδία διεύθυνε ο Κωνσταντίνος Μάτης και στο πιάνο συνόδευε η Κατερίνα Ζαρογιάννου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη δημοτική χορωδία Λιβαδιών και έκλεισε με τα χορευτικά του δήμου Λιβαδιών..

Την επόμενη ημέρα η δημοτική χορωδία παρακολούθησε, αλλά είχε και έκτακτη συμμετοχή με το τραγούδι « Της Αγάπης Αίματα» στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, την μεγαλειώδη εκδήλωση της παγκύπριας  Χορωδίας. Στην χορωδία αυτή συμμετείχαν διακόσια πενήντα άτομα (χορωδοί μαέστροι σολίστες) και τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του πανεπιστημίου Λευκωσίας. Διοργανωτής δε και ψυχή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, ήταν ο μαέστρος της δημοτικής χορωδίας Λιβαδιών Νικόλας Θεράποντος.

Κατά την παραμονή στην Κύπρο ο Δήμος Λιβαδιών προγραμμάτισε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολλά αξιοθέατα όπως: Τον Αχυρώνα στο Λιοπέτρι όπου δόθηκε η ομώνυμη φονική μάχη από μαχητές της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων, την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων Ρώσων Αγίων στα περίχωρα της Λευκωσίας, την μεγαλύτερη εκκλησία της Κύπρου κτισμένη από τον πολυεκατομμυριούχο Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, την γυναικεία Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό Λευκωσίας κτίσμα του 5ου μ.χ. αιώνα, την ανδρική Μονή Παναγιά Μαχαιρά στο Τρόοδος κτίσμα του 1148 μ.χ. το συγκεκριμένο μέρος είναι ο τόπος θυσίας του μεγάλου αγωνιστή και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ  ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Άγγλους στις 3/3/1958. Στον ομώνυμο ανδριάντα του ήρωα οι χορωδοί απέτισαν φόρο τιμής και στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος κ Άρης Καραχάλιος και ο πρόεδρος της χορωδίας κ Γιάννης Μαλέτσικας. Το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας 15ος αιώνας, το ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα κτίσμα του 890 μ.Χ., το οδόφραγμα της Δερύνειας από όπου «φαντάζει» η κατεχόμενη από τους Τούρκους και εγκαταλελειμμένη πόλη της Αμμοχώστου, την πόλη της Λεμεσού.

Την αποστολή, συνόδευσαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και ο δημοτικός σύμβουλος κ, Νίκος Γκατζόγιας, όπου τους υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο Δήμαρχος Λιβαδιών Κύπρου κ. Μάριος Αρμένης και ο δημοτικός σύμβουλος κ Ανδρέας Χαραλάμπους- Καθαρός -Κουσιουρής.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!