Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού περιείχε η τρίτη θεματική ενότητα στα Φάρσαλα

Ολοκληρώθηκε η τρίτη κατά σειρά πεντάωρη θεματική ενότητα του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φαρσάλων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και υλοποιήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων.

Το πρόγραμμα διεξάγεται ταυτόχρονα σε 55 πόλεις και πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής και απευθύνεται στο ευρύ κοινό ως κοινωνική – επιμορφωτική δράση.

Η εν λόγω θεματική ενότητα είχε ως θέμα την ψυχολογική διάσταση του σχολικού εκφοβισμού: ορισμός – μορφές – χαρακτηριστικά – αντιμετώπιση. Εισηγητής σε αυτή την θεματική ενότητα ήταν ο κ. Χρήστος Ψάλτης, Φιλόλογος, Θεολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΑΠΘ, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με την αξιοποίηση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας εως το τέλος της θεματικής ενότητας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.

Στα Φάρσαλα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης περισσότεροι από 170 πολίτες και τα μαθήματα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες 16.00-21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Τα επόμενα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες: 26 Ιανουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 18 Μαΐου και 8 Ιουνίου. Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος για το Δήμο Φαρσάλων: Κώστας Δερλός, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!