Ο καιρός της Δευτέρας

Την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  3 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Θράκη και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 και τοπικά το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην δυτική Μακεδονία και τα νοτιοανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές  διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.