Έντονες καταιγίδες και την Τρίτη από την “Πηνελόπη”

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, ε τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι πρόσκαιρη καταιγίδα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από την νύχτα θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ, την νύχτα βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Θα φυσούν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Την χυτά στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι νότιο-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από την νύχτα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη
Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα βόρεια ορεινά, όπου από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 μποφόρ, ενώ γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείους-βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση στα βόρεια.