Ο καιρός της Κυριακής

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Θα πνέουν νοτιάδες, που βαθμιαία στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τοπικά και βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές αναμένονται από το βράδυ . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ, και βαθμιαία 4με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά πολύ αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα φυσούν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βραδύ στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, σταδιακά 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, με βαθμιαία αύξηση τους σε 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που θα αυξηθούν στην διάρκεια της ημέρας. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την δυτική Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θ8α πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά, θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.