Χάρης Φόρος: «Κάθε παιχνίδι και μια πρόκληση για εμάς, στόχος μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Δηλώσεις έκανε στο Web Radio του www.protostypos.gr και στην εκπομπή της Δευτέρας «Μια Μπάλα απ’ Όλα» – Post Game ο προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων Krousta κ. Χάρης Φόρος έπειτα από την 4η νίκη των μπλε κόντρα στον Μακεδονικό μια νίκη που έχει κράτησε τον Γυμναστικό στις υψηλές θέσεις του βορείου ομίλου της Β Εθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων Krousta:

Για την επικράτηση της ομάδος του κόντρα στον Μακεδονικό:

«Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο ο οποίος ψάχνει την πρώτη νίκη του, ο Μακεδονικός δεν είναι κακή ομάδα το αντίθετο μάλιστα, αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα.

Στην αρχή της αναμέτρησης είχαμε τον έλεγχο, όμως στο τέλος του παιχνιδιού αγχωθήκαμε, μπήκε το «πρέπει» και έτσι έγιναν δύσκολα τα πράγματα, εν τέλει όμως πήραμε μια ακόμη νίκη και προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι.»

Αναφορικά με την εικόνα της ομάδος και το «μυστικό της επιτυχίας» μέχρι τώρα:

«Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να βγάζουμε τα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση από την αρχή της σεζόν.

Έχουμε ένα κράμα έμπειρων παικτών και νέων φιλόδοξων και ταλαντούχων, προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα, με το μυαλό μας και το βλέμμα μας, μόνο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, αυτό είναι κάτι που μας αφαιρεί άγχος και μέσα από αυτό δουλεύουμε καλύτερα.»

 Με το «διπλό» του Γυμναστικού στην Κέρκυρα και το κατά πόσο αυτό αποτέλεσε μια ανακούφιση:

«Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, δεν νομίζω ότι είναι ανακούφιση, είναι μια μεγάλη νίκη αλλά μέχρι εκεί, άλλωστε στόχος μας είναι να δουλεύουμε συνεχώς και να είμαστε καλύτεροι.

Τα παιδιά χαίρονται το μπάσκετ, βγάζουν πάθος, μαχητικότητα και όλο αυτό βγαίνει στο παρκέ, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.»

Με την εικόνα του Κλειστού Γυμναστήριου των Φαρσάλων το οποίο ήταν γεμάτο με οικογένειες και μικρά παιδιά:

«Είναι κάτι που βγάζει η ομάδα, ένα οικογενειακό κλίμα, αυτό θέλουμε να βγάλουμε να έρχονται στο γήπεδο και να βλέπουν μια ομάδα σε όλα της από την αρχή μέχρι το τέλος, αυτός είναι ο στόχος μας.

Είναι σαν «υποχρέωση» για εμάς τα παιδιά που έρχονται στο γήπεδο να βλέπουν, να μαθαίνουν και να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα.

Ο κόσμος των Φαρσάλων είναι εκπληκτικός μας έχει βοηθήσει πολύ και στόχος μας είναι να τον κάνουμε χαρούμενο.»

Με την δική του εικόνα για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας:

«Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες, πιστεύω ότι θα είναι μια δυνατή μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του «παγίδες» και την δική του «μαγεία».