Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου,

Στη Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές παροδικά κατά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά οπότε θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι στα  νοτιοανατολικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.