Συννεφιά και αέρας την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται τη Δευτέρα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Στη Ζάκυνθο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται  αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά κατμά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Στην υπόλοιπή χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο από τα νότια.