Ο καιρός της Τετάρτης

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται την Πέμπτη, καθώς συνεχίζεται το πέρασμα του «Ορέστη» από την χώρα. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων τις βραδινές ώρες, που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.  Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε μεταβλητούς ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος., όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από το βράδυ βορειοδυτικοί, 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 20 βαθμών Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. από το βράδυ θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα ανατολικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά θα είναι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα νότια, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τη νύχτα σε 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες, με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση τους από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.