Συνεχίζονται τα μαθήματα τοπικής Ιστορίας σε μαθητές Δημοτικού

Συνεχίζονται τα μαθήματα τοπικής ιστορίας σε μαθητές, που έχει εντάξει ο Δήμος Φαρσάλων τα τελευταία χρόνια,  στο πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας του τόπου.

Ο στόχος είναι οι μαθητές να συμμετέχουν στη μάθηση και όχι να αποστηθίζουν, γιατί έτσι επιτυγχάνεται η εμβάθυνση σε ιστορικά ζητήματα, η εξοικείωση με την ιστορική μέθοδο και η αποδέσμευση από το σχολικό βιβλίο.

Αυτή την φορά το ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, επισκέφθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Καρατζιά Γεώργιο, Σακοράφα Μαρία, Σταφύλη Γεωργία, Ψαρούλη Γεώργιο, Βουλτσίδη Πέτρο, Μπακαλόπουλο Γεώργιο και Γκαμπράνη Σοφία, για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών που εκπονούνται από το Πανεπιστήμιο της Messina Ιταλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο από την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου και αρχαιολόγο Βάσω Νούλα και είχαν την ευκαιρία τόσο να γευθούν την εμπειρία της ανασκαφικής έρευνας όσο και να πάρουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του τόπου. Ενεργό μέρος στην επίσκεψη είχε η νυν Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ.Ντίνα Μπένου, μέχρι πρότινος Υποδιευθύντρια του 3ου Δημοτικού.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!