Κοινή συνάντηση Δημάρχων και Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Παιδείας θέλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ανακοίνωση της, ότι υπήρξε υπαναχώρηση του Υπουργού ως προς μια ενιαία συνάντηση επισημαίνοντας ότι εμμένει στη θέση της για μια κοινή συνάντηση όλων των αιρετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Την περασμένη Παρασκευή, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου συμφώνησε με την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γίνει αύριο, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας για το Σχέδιο Νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Αίφνης, σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα και γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει για αύριο χωριστές συναντήσεις (μία σε επίπεδο Δήμων, μία σε επίπεδο Περιφέρειας) χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και την ενότητα της Θεσσαλίας, εμμένει στη θέση της και επανακαταθέτει την πρότασή της για κοινή συνάντηση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.