Ηταν σε κώμα επί 23 μέρες και ξύπνησε όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά!

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί ενός μαιευτηρίου στη Βραζιλία όταν είδαν μια 28χρονη μητέρα να ξυπνά από το κώμα που είχε βυθιστεί πριν από 23 ημέρες, μόλις της έβαλαν το νεογέννητο παιδί της στην αγκαλιά της!

Το μητρικό φίλτρο της Αμάντα ντα Σίλβα ήταν τόσο ισχυρό, που ο οργανισμός της άρχισε να παράγει γάλα μόλις ένιωσε τον γιο της στο στήθος της, μολονότι η ίδια ούτε καν θυμόταν πως είχε γεννήσει.

«Το πρώτο που θυμάμαι είναι να κρατώ στα χέρια μου τον Βίκτορ, να βλέπω το κεφαλάκι του και να μυρίζω την υπέροχη οσμή του. Ρώτησα τον πατέρα μου αν το παιδί είναι δικό μου. Έβαλα το χέρι μου στην κοιλιά μου και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πια έγκυος», είπε.

Η 28χρονη νοικοκυρά, μητέρα πλέον τριών παιδιών, πάσχει από επιληψία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στη διάρκεια μιας οξείας κρίσης ενώ διήνυε την 37η εβδομάδα κύησης.

Οι σπασμοί που συγκλόνιζαν τον κορμί της απειλούσαν την ζωή της ίδιας και του εμβρύου, καθώς μειώθηκαν τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο και τη μήτρα. Μια νοσοκόμα στην εντατική είχε την ιδέα να βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του με την ελπίδα να ξυπνήσει η Αμάντα από το κώμα.

Η 28χρονη μητέρα με το νοσηλευτικό προσωπικό στο μαιευτήριο της Φορταλέτσα στη βορειοανατολική Βραζιλία

«Η ανταπόκρισή της ήταν άμεση. Μετά από 23 μέρες σε κώμα η αντίδρασή της ήταν ανεξήγητη», είπε η νοσοκόμα. «Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Όλα τα μέλη της ιατρικής ομάδας δάκρυσαν από χαρά και ανακούφιση».

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να υποβάλουν σε καισαρική την 28χρονη, όσο ήταν ναρκωμένη στη διάρκεια της κρίσης, αλλά λόγω επιπλοκών μετά την τομή την έβαλαν σε καταστολή για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Η 28χρονη μητέρα με το νοσηλευτικό προσωπικό στο μαιευτήριο της Φορταλέτσα στη βορειοανατολική Βραζιλία
Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εξασθενημένο, ενώ αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω των φαρμάκων που έπαιρνε η μητέρα στη διάρκεια της κύησης για την επιληψία. Έτσι παρέμεινε στην ομάδα νοσηλείας νεογνών μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του.

«Μια εβδομάδα μετά την μετακομιδή της στο μαιευτήριο αρχίσαμε να σταματούμε τη χορήγηση των φαρμάκων που την κρατούσαν σε καταστολή, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε μολονότι οι εξετάσεις της ήταν καλές. Παρά την τεχνητή πρόκληση πόνου δεν αντέδρασε. Οι εξετάσεις κατέγραφαν εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ούτε καν στις φωνές συγγενών της. Δεν κουνούσε ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο μαιευτήρας Κάρλος Αλενκάρ.

Κι εκεί που ξέμεναν από ιδέες,  η νοσοκόμα πρότεινε να βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του. Πήρε μάλιστα τα χέρια της 28χρονης και τα τύλιξε γύρω από το παιδί και προς έκπληξη όλων δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάγουλα της Αμάντα, οι σφυγμοί της επιταχύνθηκαν και ο οργανισμός της άρχισε να παράγει γάλα. Το θαύμα είχε γίνει…

Πηγή: iefimerida.gr