Ζέστη το πρωί, ψύχρα τη νύχτα

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις., που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους  θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικέ βροχές κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κυρίως το πρωί τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Πιθανότητα μεμονωμένες καταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.