Βιωματικό Εργαστήρι Αστρονομίας, Επίδειξη Ρομποτικής, και Ομιλία για την Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών

Την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων το ΚΔΒΜ ComputerCenter Ευρωεκπαιδευτική και τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών της Βικτώριας Μπαϊράμογλου προσκάλεσαν την ΚοινΣΕπ “´Εναστρον και διοργάνωσαν βιωματικό εργαστήρι αστρονομίας.

Εκτός όμως από αυτή την δράση η εκδήλωση περιελάμβανε και ομιλίες και επιδείξεις από τους μαθητές της Ρομποτικής.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια Σπουδών του ΚΔΜΒ Computer Center Ευρωεκπαιδευτική Ιουλία Εγγλέζου. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Κυριακή Παναγιωτοπούλου, συνεργάτης του ΚΔΒΜ η οποία ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης, και έδωσε τον λόγο στην Βικτώρια Μπαϊράμογλου. Η καθηγήτρια Αγγλικών παρουσίασε την ομιλία της με τίτλο «Ολιστική Προσέγγιση στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών». Παρουσίασε  νέες μεθόδους και πρακτικές και το ακροατήριο έδειξε πολύ ενδιαφέρον.

Αμέσως μετά η Κυριακή Παναγιωτοπούλου έκανε μια ιστορική αναδρομή του Κέντρου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κέντρο άνοιξε το 2001 με παράρτημα στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας για εννέα χρόνια, και έως σήμεραυλοποιεί επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης σε συνεργασία με Συλλόγους Επαγγελματιών, Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης υλοποιεί Voucher για ανέργους, σεμινάρια με το ΚΑΕΛΕ, εκπαιδεύει μικρούς και ενήλικες δίνοντας τους τις πιστοποιήσεις της Microsoft, της InfotestACTA του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύει και πιστοποιεί αγρότες για την Ορθολογική Χρήση Φυτοφαρμάκων. Το τελευταίο όμως εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική. Το μέλλον της Πληροφορικής. Και αμέσως έδωσε τον λόγο στην Ζηνοβία Αργύρη και παρουσίασε την ομιλία της με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική». Στην συνέχεια οι μικροί μαθητές έκαναν επίδειξη σε λειτουργίες της Ρομποτικής και το κοινό ενθουσιάστηκε.  Η καθηγήτρια Πληροφορικής τόνισε ότι καλλιεργούνται στο μάθημα οι κανόνες της συνεργασίας και της ευγένειας.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Γιώργος Μπιρσιάνης ο οποίος παρουσίασε το ηλιακό μας σύστημα και τα σώματα που το αποτελούν. Και αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν τον Ήλιο με ειδικά τηλεσκόπια.

Η εκδήλωση έληξε με ανταλλαγές απόψεων, χαμόγελα και νέες εμπειρίες κυρίως για τους μικρούς μας φίλους.