Τα Φάρσαλα επισκέφθηκε ο Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών Prof. Emmanuel Papi

Μια μέρα μετά από την ανοιχτή ξενάγηση της Κυριακής, στο ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, ο Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Prof. Emmanuel Papi, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου 2018, τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο.

Πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο αρχαιολογικό πρόγραμμα της Σκοτούσσας. Παρόντες, πλην του Άρη Καραχάλιου και του Emmanuel Papi, στο γραφείο του Δημάρχου, ήταν οι Διευθυντές του Προγράμματος, Gioacchino Francesco La Torre και Σοφία Καραπάνου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Γιώργος Τουφεξής και τα μέλη του Προγράμματος Prof. Lorenzo Campagna, Dr. Alessio Toscano Raffa και η Βάσω Νούλα.

Τη σύσκεψη απασχόλησε το μέλλον και η μορφή του Αρχαιολογικού Προγράμματος της Σκοτούσσας. Εξετάστηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα συντήρησης των αρχιτεκτονικών ευρημάτων κατά χώραν, η εκπόνηση μελέτης κατασκευής στεγάστρου προστασίας του ελληνιστικού κτηρίου και η άμεση έκδοση ενός πρώτου ιστορικού – αρχαιολογικού οδηγού στα ελληνικά, ιταλικά και αγγλικά, για την προβολή του χώρου. Συζητήθηκε επίσης, η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για την αναλυτική παρουσίαση των πρώτων δεδομένων και εξ αυτών συναγόμενων συμπερασμάτων.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων πρόσφερε στο  φιλοξενούμενό του και συνεργάτη, όλες τις εκδόσεις του Δήμου Φαρσάλων, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη βιβλιοθήκη της Ιταλικής Σχολής, αλλά και σαπουνέ χαλβά. Εν συνεχεία, όλη η ομάδα επισκέφθηκε το ανασκαφικό πεδίο και τους χώρους μελέτης, όπου ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν τους στην Σκοτούσσα.

Ο Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Prof. Emmanuel Papi με την επίσκεψή του αυτή θέλησε να δηλώσει εμφατικά τη σημαντικότητα του Αρχαιολογικού Προγράμματος της Σκοτούσσας, το ενδιαφέρον της Σχολής για αυτό, καθώς και την ευαρέσκειά του για την επιτυχημένη συνεργασία.