Ο καιρός της Τρίτης

Τη Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα λόγω ομίχλης τις πρωινέ ώρες στα ηπειρώτικα και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις,  στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους  θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.